2016/04/15

Puli-puli-puli eli kun Manu veti simona koiraa


Kangasalla, Tampereen kupeessa, aukesi koirauimala Taidogas tällä viikolla. Manuhan kävi sitten testaamassa sitä vartin vuorolla. Manu oli sitä ennen käynyt kerran Nokian koirauimalassa, josta on muuten juttua täällä. Siihen perustuen ei ollut suuria luuloja rohkeudesta. Kyllä Manu uimisesta nauttii, mutta vieras ympäristö ja vieraita tyyppejä ja joku ihme allas siinä järven sijaan. Hyvin meni aiemminkin kyllä, mutta nyt Manu oli vesipeto ja tajusi juonen heti. Altaassa oli mukavan oloinen nuori nainen vesipuvussaan ja leludonitsi kädessään, ja se oli menoa heti alusta. Koska meillä oli vain vartin vuoro aiemman 30 minuutin sijasta, ajateltiin että ehtiiköhän siinä ajassa mitään muuta kuin säätää. Aivan turha luulo. Pistettiin Manu jopa lopettamaan viisi minuuttia ennen vuoron loppumista, koska veti tosiaan koiraa ihan simona.

Koska uimala vasta aukesi, saattoi siellä olla tiettyjä puutteita, mutta kyllä ne tärkeimmät asiat pelasivat - oli suihkua, sille talutushihna, uimaliivit, uimaleluja ja pyyhkeitä sekä pari isoa kuivaajaa. Kotimatkalla autossa sai pidellä pyyhkeeseen käärittyä tärisevää koiraa. Allas oli niin lämmin (noin 25 astetta) ja lihakset tekivät täysillä työtä. Lyhyt uintikerta vastaa monen kilsan juoksulenkkiä!

Uima-allas oli paljon pienempi kuin Nokialla, eikä sen ympäri kierretty kokonaan, mutta riittävän iso Manulle kyllä ja varmasti isommillekin koirille. Paljon plussaa siitä, että uittaja oli altaassa ja selvästi osasi käyttäytyä koirien kanssa, tietää ruumiinrakenteesta ja uintitekniikasta. Löysin esittelynkin täältä. Uimalasta ja ohjeista enemmän juttua täällä. Tänne voisi kuvitella menevänsä uudemman kerran, koska uimala on ensinnäkin paljon lähempänä kuin Nokian uimala. Vartin uintiaika voi jatkossakin olla riittävä, mutta koirakamun kanssa ehkä kuitenkin 30 min, tai jos matkustaa vielä kauempaa ja huilii siinä välissä sitten vaan riittävästi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mummon oma uimamaisteri! Mummo ostaa kylpytakin ettei tarvitse enää olla kateellinen toisille.