2015/04/13

Kun Manu kävi uimalassa.

Nokialla, aivan Tampereen rajoilla, on koirien uimala! Tehtiinpä tässä kolmisen viikkoa sitten ensiretki sinne.

Homma toimii niin, että aika varataan joko puhelimitse tai Facebook-ryhmän kautta yksityisviestillä. Uintiaika on 30 minuuttia. Kerralla saa mennä max kolme koiraa (jättirotuja kaksi), jolloin hinnan voi myös jakaa, jos menee jonkun tutun koiran kanssa. Tai jos omistaa useamman koiran, niin koko rahan edestä... altaaseen mahtuu hyvin polskimaan keskenäänkin. Me tietysti menimme ainakin näin ensi kertaa ihan vain Manun kanssa. Alkuun saa myös opastustakin.

Valjas vaihdetaan talutushihnaan, koira pestään (shampootakin on) ja koiralle puetaan kelluntaliivit, jotka kuuluvat hintaan. Kun oma vuoro koittaa, niin menoksi! Altaalle mennään aina rampin kautta. Ja ainoastaan koira menee, eli itse ei saa mennä mukaan polskimaan...  Tämä voisi toki auttaa asiaa Manun kohdalla, mutta ei auta kuin heilutella ja heittää esineitä (niitä löytyy paikan päältä, mutta omiakin voi ottaa mukaan) reunalta ja kutsua luokseen. Mukava auttavainen työntekijä (paikan yrittäjä uskoakseni) auttoi myös alkuun pääsemisessä! 

Me vähän pelkäsimme, että uskaltaako Manu altaaseen ollenkaan. Tuleeko ihan hukkareissu. Mutta kuten kuvista näkyy, niin siellähän se polskii! Ei tietenkään jaksanut uida allasta ympäri pariakaan kertaa, vaan usein piti nousta rampille.

Noin puolentunnin uintireissu vastaa noin parin tunnin juoksulenkkiä metsässä, joten vaikka Manu ei ihan täyttä häkää mennyt tätä puoltatuntia (aloitimmekin vähän myöhässä ja lopetimme noin 5-10 minuuttia ennen loppumista Manun lievän tärinän vuoksi), niin kyllä Manun lihakset saivat työtä kerrakseen. Lopuksi vielä pieni pesu ja kuivatus. Pyyhe kuuluu uintihintaan (tällä hetkellä 35 euroa). 

Oli vaikea sanoa tykkäsikö Manu täysillä, vaikka uimapoika onkin. Voi olla, että vieras paikka arastutti, mutta toista kertaa voisi harkita! Ehkä silloin menisi vielä paremmin ja rohkeammin :) Ei ollenkaan hukkareissu. Suosittelen paikkaa varsinkin näinä aikoina kun järvien vedet eivät ole vielä ihan uimakelpoiset.... 









http://www.koirauinti.com/

1 kommentti:

Sari kirjoitti...

Tuohan kuulosti hauskalta. Vaikka meikäpoika ei ole vielä kertaakaan mennyt uimaan. Tassujen kastelu juomalätäkössä on minusta ihan riittävän märkää, joten toivottavasti äippä ei nyt mene varaamaan aikaa tuonne altaaseen. Mukavaa kevättä toivottelee dreeveripoika Eka